Tarieven & vergoedingen

De behandelingen door de bekkenfysiotherapeut worden vergoed door de zorgverzekeraar als u zich aanvullend verzekerd heeft voor fysiotherapie. Het aantal behandelingen dat u vergoed krijgt, hangt af van welke aanvullende verzekering u heeft gekozen. Omdat elk aanvullend pakket andere verzekeringsvoorwaarden kent, is het raadzaam in de polisvoorwaarden de vergoedingen die u krijgt voor (bekken)fysiotherapie na te kijken.

Controleer uw polis

Controleer in uw aanvullende polis hoeveel behandelingen u uit uw aanvullende verzekering vergoed krijgt. Houd daarbij rekening met eventuele fysiotherapeutische behandelingen die u elders heeft gehad.

Voor meer informatie hierover kunt u het beste contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar.

De behandeling voor urine-incontinentie wordt 9x vergoed vanuit de basisverzekering. Let op dat vergoeding vanuit de basisverzekering door de zorgverzekeraar wordt verrekend met uw eigen risico.

Niet-gecontracteerde zorgverzekeraars

PelviPlus Bekkenfysiotherapie heeft niet met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Met de volgende zorgverzekeraars is er geen contract:

 • CZgroep (inclusief CZ, CZdirect.nl, OHRA, Delta Lloyd, Nationale-Nederlanden)

Consequenties voor u als patiënt

 • Bij de zorgverzekeraars waar we een contract mee hebben hoeft u niets te doen. Wij declareren rechtstreeks bij uw verzekering.
 • Bent u niet of onvoldoende verzekerd voor fysiotherapie of bent u verzekerd bij een zorgverzekeraar waarmee wij geen contract hebben (zie hierboven), dan verzoeken wij u uw betaalpas mee te nemen. De behandeling wordt ter plaatse via pinbetaling afgerekend. U ontvangt uw factuur via mail en kunt deze voor vergoeding bij uw zorgverzekeraar indienen.
  • Met een naturapolis krijgt u 50-75% van het, door de zorgverzekeraar vastgestelde, marktconforme tarief vergoed.
  • Met een restitutiepolis krijgt u het, door de zorgverzekeraar vastgestelde, marktconforme tarief vergoed.
 • Heeft u een verwijzing voor urine-incontinentie, dan wordt bekkenfysiotherapie door ALLE zorgverzekeraars vergoed vanuit uw basisverzekering (let op: eigen risico). Wel hanteren wij hier een pinbetaling bij de behandeling indien u verzekerd bent bij een zorgverzekeraar waarmee wij geen contract hebben (zie hierboven). U ontvangt uw factuur via mail en kunt deze voor vergoeding bij uw zorgverzekeraar indienen.

Tarieven

 • Bekkenfysiotherapie  € 53,00
 • Intake en onderzoek incl. behandeling  € 106,00
 • Toeslag voor behandeling aan huis  € 28,00
 • Vanwege de voor u gereserveerde tijd hanteren wij voor een te laat afgemelde behandeling of niet-nagekomen afspraak een tarief van € 48,00 per ‘enkele behandeling’ en € 96,00 per ‘intake-onderzoek-incl. behandeling’.

Wanneer een afspraak minimaal 24 uur van tevoren telefonisch (inspreken op het antwoordapparaat) of via email (info@pelviplus.nl) wordt afgezegd, wordt deze niet in rekening gebracht. Bij het niet of niet tijdig afmelden wordt het tarief  ‘niet nagekomen afspraak’  in rekening gebracht. Deze kosten dient u zelf te betalen en kunnen niet bij de zorgverzekeraar in rekening worden gebracht.                 

Geen verwijzing nodig

U kunt ook zonder verwijzing bij de fysiotherapeut terecht.

Hulp nodig bij uw bekken(bodem)problemen? Neem contact met ons op »

Hulp nodig?

U kunt zonder verwijsbrief van een arts bij ons terecht. Tijdens het eerste consult wordt aan de hand van een screening beoordeeld of u in aanmerking komt voor bekkenfysiotherapie.