Seksuele problemen

Veelvoorkomende seksuele problemen

  • Pijnklachten tijdens het vrijen
  • Vaginisme (vrijen of inbrengen van vinger/tampon is niet mogelijk)
  • Erectie en/of ejaculatieklachten

Vrijen kan heel onplezierig zijn wanneer er bij één van de beide partners problemen of beperkingen optreden. Erover praten is vaak moeilijk. De bekkenfysiotherapeut met Post-HBO opleiding Seksuologie kan hierbij behulpzaam zijn.

Bij vrouwen kunnen er penetratieproblemen zijn, er treden pijnklachten op (dyspareunie) of het is totaal onmogelijk (vaginisme). Ook na de zwangerschap wordt het vrijen wel eens als problematisch ervaren.

Bij mannen kunnen de problemen erectiestoornis, pijn in scrotum of penis, vroegtijdige zaadlozing, orgasmestoornis zijn.

Zowel vrouwen als mannen kunnen last hebben van opwindings- en orgasmestoornissen. Gebrek aan kennis en vaardigheden, slechte ervaringen, angst, pijn, hormonale veranderingen, trauma’s, ziekte, medicijnen, operaties en leefstijl kunnen allemaal redenen zijn waardoor vrijen minder plezierig wordt. In veel gevallen zijn de (te gespannen) bekkenbodemspieren ook deel van het probleem.

De gespecialiseerde bekkenfysiotherapeut geeft uitleg over het lichaam, opwinding en de (te gespannen) bekkenbodemspieren. Met oefeningen kunt u (samen) leren weer te genieten van seks.

Hulp nodig?

U kunt zonder verwijsbrief van een arts bij ons terecht. Tijdens het eerste consult wordt aan de hand van een screening beoordeeld of u in aanmerking komt voor bekkenfysiotherapie.